top of page

Achter de naam ‘Slongs’ schuilt de Antwerpse rapster Charissa Parassiadis. Slongs heeft Grieks bloed, maar is Antwerps in hart en nieren. Ze ontpopte zich in amper twee jaar tijd van hiphop queen in de underground tot een publiek figuur met het hart op de tong. Met ‘Lacht Nor mij’ zorgde ze voor dé Nederlandstalige zomerhit in 2013, gevolgd door een MIA Award voor ‘Beste Doorbraak’. In 2015 bracht ze haar debuutalbum ‘Goeien Dag’ uit bij Sony Music, wat meteen goed was voor goud. Sindsdien is ze een vaste waarde geworden in het Vlaamse medialandschap en staat ze gekend om festivals en zalen plat te spelen. 

Op 1 maart 2019 bracht Slongs haar langverwachte tweede album #GOEGAAN uit, waarop ze zich van haar kwetsbare kant toont. Ze heeft met veel liefde afscheid genomen van het Dievanongs typetje, samen met de stoere blingbling uit haar begin dagen. Slongs ging samenwerkingen aan met o.a. Raymond van het Groenewoud, Will Tura en Jack Parow en kwam terug met een nieuwe sound. Ze omringde zich met enkele topmuzikanten om haar bekende hits en nieuwe songs te brengen in een opzwepende live show. Think hip hop, reggae & dancehall. Slongs zetelde ook in de jury van de Amerikaanse talent show The World's Best op CBS.

Na een geslaagde release show in de Arenberg op Internationale Vrouwendag en een drukke festivalzomer met opvallende passages op o.m. Boterhammen in het Park, Suikerrock & Sfinks kondigt Slongs een exclusieve zaalshow aan op 5 maart 2021 in De Roma.

bottom of page